ME-mottagningen i region Västerbotten hotas av nedläggning (läs mer här). Låt oss demonstrera på ME-vänligt vis och fylla beslutande direktörens skrivbord med vykort där vi uttrycker våra protester!

  1. Välj en bild ur galleriet nedan (eller gör en egen).
  2. Skriv ut bilden och gör ett kort (eller brev) och skicka den med snigelpost till regionen (adress nedan). Om du inte kan ta dig iväg och posta fysisk post går det utmärkt att spara ner bilderna och använda i postens app ”Riktiga Vykort” som gör fysiska vykort av den digitala variant som du gör i appen. Det kostar mellan 25-34 kronor och korten finns i tre storlekar. Jag skickade ett kort igår, det är detta som syns på bilden. Berätta för direktören varför du anser att det är fel att spara på ME-vården i Västerbotten. Till exempel hur sjukdomen begränsar din vardag och hur det påverkar dej (din anhörig, kollega etc) att vara utan vård. Hur länge du väntat på utredning, om du skadats av vården eller bemöts av primärvården är andra saker du skulle kunna skriva om.
  3. Be andra om hjälp att protestera! Sprid mina inlägg, använd bilderna i sociala medier och be anhöriga, vänner, arbetskamrater och vårdpersonal att också skicka in kort till direktören. Tagga Region Västerbotten!

Skicka ditt kort till:

Hälso- och sjukvårdsdirektör Elisabeth Karlsson, Region Västerbotten, 901 89 Umeå

E-post: Elisabeth.O.Karlsson@regionvasterbotten.se (lägg även till regionen@regionvasterbotten.se för att mejlet även ska nå registrator som har koll på diariet).

Bilder som är fria att ladda ner och använda (de är okej att använda för protester i andra delar av landet också, jag har bara inte kapacitet att samordna något):


Läs mer här om vad som hänt tidigare kring ME-mottagningen i Västerbotten